PANAYIRDA DENETİM YAPILDI

PANAYIRDA DENETİM YAPILDI

​​​​​​​Muğla Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüğü ekiplerince, 8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Menteşe Kent Meydanı’nda kurulan panayırda denetim yapıldı. Yapılan denetimde 9 gıda satış yeri hakkında yasal işlem başlatıldı.

A+A-

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Menteşe Kent Meydanı’nda kurulan panayıra Muğla’daki esnaflar tepki göstermiş, Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken de konuyla ilgili açıklama yapmıştı.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Menteşe İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından o panayırda denetim yapıldı.

11 kişilik denetim ekibi, sağlıksız gıda satışı yaptığı tespit edilen 9 gıda satış yeri hakkında yasal işlem başlattı.

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşımızın sağlığını riske atan tek bir gıda ürününe bile tahammülümüz yok!Gastronomiye dair tüm etkinlikleri severiz. Fakat sokak ortasında, üzeri açık ve nereden geldiği belli olmayan gıda ürünlerinin kontrolsüz satışına göz yumamayız.  İl ve Menteşe İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerimiz, ilçe belediyesince düzenlenen şenlikte kurulan yiyecek-içecek stantlarını denetledi. Toplu tüketimi yapılan ürünlerden numunelerimizi aldık, analiz yapılması için laboratuvara gönderdik. Açıkta satılan gıda ürünlerinin hijyen ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini lütfen aklınızdan çıkarmayın” denildi.

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.