RACHMANİNOV’UN EN GÜZEL ESERLERİ İZLEYİCİ İLE BULUŞTU

RACHMANİNOV’UN EN GÜZEL ESERLERİ İZLEYİCİ İLE BULUŞTU

​​​​​​​Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, ‘Rachmaninov 150 yaşında’ başlıklı konserle Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti.

A+A-

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında AkturA.Ş’nin etkinlik sponsorluğu ile 20. yy’ın en önemli Rus besteci, orkestra şefi ve piyanistlerinden SergeyRachmaninov, doğumunun 150. yılında bir konserle anıldı. Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Rachmaninov 150. Yaşında” başlıklı konserde Soprano Dilruba Bilgi ve Bariton Caner Akgün’e piyanoyla Gökhan Aybulus eşlik etti.

Müzik tarihinin en önemli bestecilerden biri olarak anılan, Rus romantizminin son büyük bestecisi S. Rachmaninov’un eserlerinden derlenen konser, Bodrum’da yaşayan yerli ve yabancı klasik müzik tutkunlarını bir araya getirdi. Rus müzisyen SergeyRachmaninov, bu yıl ülkemizde ve dünyada çeşitli konserlerle anılıyor.

Soprano Dilruba Bilgi, Bariton Caner Akgün ve Piyanist Gökhan Aybulus’u bir araya getiren konserde Rachmaninov’un, “Vsyootnyal u menya op.26 no.2”, “A Dream op.8 no.5”, “V molchaninochitaynoy op.4 no.3”, “Etude-Tableau Op.39 No.2”, “Ne poy krasavitsa op.4 no.4”, “Zdeshorosho op.21 no.7”, “O, net, molyu, ne uhodi op.4 no.1”, “Vcheramyvstretilis op.26 no.13”, “Etude-Tableau Op.33 No.3”, “Vokaliz op.34 no.14”, “Prelude in C-sharpminor, Op.3 No.2”, “O ne rydai, mai PaolofromFrancesca da Rimini Opera, Francesca’s Aria” ve “Ves’ tabarspitfromAleko Opera, Aleko’sCavatina” başlıklı eserleri seslendirildi.

SUNA KAN ANISINA BİR ESER SESLENDİRDİLER

Sırayla sahneye gelen sanatçılar, konserin sonunda alkış yağmuruna tutuldu. İzleyicinin bisisteiği üzerine üçlü Mozart’ın Don Giovanni operasından bir düet seslendirdi: "Làcidarem la mano" başlıklı eser Haziran ayında kaybettiğimiz keman virtüözümüz Suna Kan’ın anısına icra edildi. 

RACHMANİNOV’UN DÜNYAYA BIRAKTIKLARI

Rachmaninov, yazdığı 4 piyano konçertosu ve 3 senfonisiniyle, Rus Romantizm’inin son temsilcisi olarak anılır. Senfonik Danslar, Ölüler Adası başlığını taşıyan senfonik şiirlerinin yanı sıra keman virtüözü Paganini’nin bir teması üzerine yazdığı Rapsodi, piyano ve orkestra için bestelenmiş bir eserdir. Sanatçı, solo piyano için 24 prelüd ve 2 sonatın yanı sıra, Chopin’in ve Corelli’nin temalarına varyasyonlar bestelemiş, 2 piyano için ve dört el için eserler yazmıştır. Yazdığı 2 akapella ve 3 opera eserinin yanı sıra oda müziği için de eserleri bulunan Rachmaninov’un, Puşkin, Goethe, Tolstoy ve Hugo gibi yazarların eserlerine yazdığı şarkıları da bilinen ve sevilen eserlerdendir.

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.