RAMAZANIN FAZİLETİ

RAMAZANIN FAZİLETİ

       Ramazan’ın fazileti Kur’an-ı Kerimden kaynaklanır. Bildiğiniz gibi Sevgili Peygamberimize ilk vahiy 610 yılına tekabül eden Ramazan Ayında gelmiştir. O vahiy ki, indiği Ayı 11 Ayın Sultanı, indiği geceyi bin Aydan daha hayırlı Kadir Gecesi, Abdullah’ın oğlu Muhammed’i Alemlere Rahmet Hz. Muhammed, indiği beldeyi Emin Belde ve indiği asrı Mutluluk Asrı yapmıştır.     Tabi ki bu değişim ve dönüşüm öyle kolay olmamıştır....

A+A-

       Ramazan’ın fazileti Kur’an-ı Kerimden kaynaklanır. Bildiğiniz gibi Sevgili Peygamberimize ilk vahiy 610 yılına tekabül eden Ramazan Ayında gelmiştir. O vahiy ki, indiği Ayı 11 Ayın Sultanı, indiği geceyi bin Aydan daha hayırlı Kadir Gecesi, Abdullah’ın oğlu Muhammed’i Alemlere Rahmet Hz. Muhammed, indiği beldeyi Emin Belde ve indiği asrı Mutluluk Asrı yapmıştır.

     Tabi ki bu değişim ve dönüşüm öyle kolay olmamıştır. Peygamberimiz s.a.v, kendisine vahiy geldiğini söylediğinde ilk karşı çıkanlar kendi akrabalarından olmuştur. Her Kabilenin kendine ait putları vardı. Kabilenin yöneticileri putları kullanarak halk üzerinde baskı kuruyorlardı. Halkın çoğu mutsuzdu. Mallar yağmalanıyor, kız çocukları diri diri toprağa gömülüyor, zayıflar eziliyordu. İnsanların bir kısmı köleleştirilmişti. Pek az zengin insan vardı; onların da çoğunda Adalet, insaf, merhamet, vicdan yoktu.

       Peygamberimiz s.a.v, 20 sene gibi bir zaman diliminde büyük mücadeleler vererek ashabıyla birlikte Kur’anın Rehberliğinde Mutluluk asrını oluşturdu. Kur’an vahyedilmeden önce birbirini yiyen insanlardan, “Kendisi için istediğini diğer insanlar için de isteyen” çok faziletli bir toplum oluşturdu. Fetih Suresi 29. Ayette: “Onunla beraber olanlar, birbirlerine karşı çok merhametli, şefkatli, düşmanlarına karşı dik duruşludurlar” buyurarak Cenabı Allah Ashabın faziletini övmüştür.

      Bakara Suresinin 183. Ayetinde: “Ey iman edenler! Oruç sizden önceki ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı..” buyrulmaktadır. Oruç tutan kişi açların halinden anlar, çevresindeki muhtaçlara yardım elini uzatır.

        Peygamberimiz s.a.v de: “Kim faziletine inanarak Ramazan Orucunu tutar gecelerini de ibadetle geçirirse Allah o kimsenin günahlarını affeder” “Oruç tutanlar Reyyan  kapısından özel olarak  cennete alınacaklardır” buyurmaktadır.

     Kur’anı baş tacı eden toplumlar tarih boyunca Kur’anı insanlara rehber olarak gönderen Allah tarafından başarılı kılınmışlardır.

Her Ramazan ayında Cebrail a.s, Peygamberimize, O da sahabesine  Mukabele okurdu. Onlar Kur’anı Hayat Rehberi yaptılar, unutulmayan değerlerimiz oldular. 

     Biz de Kur’anın ve Ramazanın faziletinden istifade etmek istiyorsak günahlarımızdan tövbe edelim, Orucumuzu tutalım, Namazlarımızı ve Ramazana özgü Teravihlerimizi kılalım, Zekatlarımızı verelim, Kur’anı Hayat Rehberimiz yapalım, Allah katında ve İnananlar arasında değerli olalım inşallah!

        Yüce Rabbim Ramazanı layıkıyla değerlendirmeyi hepimize nasip etsin! Ve bizi sağ salim Bayrama kavuştursun inşallah.

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.