“RANT AŞIKLARININ TEHDİDİ ALTINDA MÜCADELE DEVAM EDECEK”

“RANT AŞIKLARININ TEHDİDİ ALTINDA MÜCADELE DEVAM EDECEK”

17 Nisan Pazar günü, Muğla’nın Bodrum İlçesi Dereköy ve Yakaköy arasında makilik ve ormanlık alanda yangın çıktı. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangının bir sabotajın sonucu olduğunu söyledi.Başkan Aras, medyana gelen yangına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak yetkililere seslendi.Ahmet Aras, rant aşıklarının tehdidi altında ormanların kalanını kaybetmemek için mücadele edeceklerini...

A+A-

17 Nisan Pazar günü, Muğla’nın Bodrum İlçesi Dereköy ve Yakaköy arasında makilik ve ormanlık alanda yangın çıktı. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangının bir sabotajın sonucu olduğunu söyledi.

Başkan Aras, medyana gelen yangına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak yetkililere seslendi.

Ahmet Aras, rant aşıklarının tehdidi altında ormanların kalanını kaybetmemek için mücadele edeceklerini belirtti ve yetkililere seslenerek Mayıs Ayı bitmeden yangın uçaklarının temin edilmesi gerektiğini belirtti.

“HASTA ÖLDÜKTEN SONRA YAPILACAK AMELİYAT, GİDENİ GERİ GETİRMİYOR”

“Devletimizin, bölgemizde yangın söndürme uçakları bulundurması şart” diyerek, yetkililere seslenen Başkan Aras, şunları söyledi:

“Dün sabah, en önemli değerlerimizden biri olan Halikarnas Balıkçımızı Gönültepe’deki ebedi istirahatgahında çok değerli konuklarımızla birlikte anmaya hazırlanırken aldığımız orman yangını haberinin sonrasında, alevlerin hasar verdiği yeşil alanlarımızı görmek beni yine çok üzdü. Bulunduğumuz coğrafyanın iklim koşullarının yanı sıra, ülkemizde bitmek bilmeyen hainlerin ve rant aşıklarının tehditi altında olan ormanlarımızın kalanını bu yaz kaybetmemek için, bizim yine canımızı ortaya koyarak mücadele etmemiz yetmiyor, yetmeyecek. Devletimizin, bölgemizde yangın söndürme uçakları bulundurması şart. Alevler ormanlarımızı küle dönüştürdükten sonra havadan tonlarca su dökmenin ve sonrasında yapılan açıklamaların, yok olan ormanlarımıza hiçbir faydası olmadığını hepimiz gördük, yaşadık, biliyoruz. Devletimizin yetkililerinden tekrar rica ediyorum. Lütfen, Mayıs Ayı bitmeden yangın uçaklarının temini konusu bitsin. Hasta öldükten sonra yapılacak ameliyat, gideni geri getirmiyor çünkü.”

Bu haber toplam 397 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.