BU İŞİN VİCDAN TARAFI NEREDEDİR?

Bu haftaki yazımda öncelikle Muğla halkının ve Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutlamak isterim. Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde tekrar gündeme getirmek istediğim bir konu var. Geçtiğimiz günlerde Gazetemizde yer alan “SMA HASTASI AYAZ BEBEK DESTEK BEKLİYOR” haberini yaptıktan sonra bu sitemimi dile getirmek istedim. Ayaz bebek gibi ülkemizde tam 3 bin SMA hastası çocuk olduğu tahmin ediliyor.**“Bazen olmuyor. Bir kere...

Bu haftaki yazımda öncelikle Muğla halkının ve Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutlamak isterim. Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde tekrar gündeme getirmek istediğim bir konu var. Geçtiğimiz günlerde Gazetemizde yer alan “SMA HASTASI AYAZ BEBEK DESTEK BEKLİYOR” haberini yaptıktan sonra bu sitemimi dile getirmek istedim. Ayaz bebek gibi ülkemizde tam 3 bin SMA hastası çocuk olduğu tahmin ediliyor.

**

“Bazen olmuyor. Bir kere yetmiyor, defalarca yazmak gerekiyor. Ben de kendimi yazmaya mecbur hissettim, kim bilir belki işe yarar. Bir gün bu kelimeler yerini bulur. Keşke. SMA Tip 3 adı verilen bir hastalıkla boğuşuyor, binlerce çocuk. Her geçen gün kasları biraz daha eriyor. Akraba evliliğinden kaynaklı bir hastalık değil! Gendeki bir mutasyondan kaynaklanıyor. İlacı var, ama SGK kapsamında değil. Onlar da her gün dua ediyorlar kapsama listesine girsin diye. O ilaç onlar için hayat demek. Lütfen artık Çocuklarımızın ve ailelerinin çığlığını duyalım”

**

4 Günlük sokağa çıkma yasaklarında evde oturup Haberleri ve magazinleri izleme şansım oldu. Bir ses sanatçısı 10 saniyelik bir reklam filmi için 2 milyon 250 bin lira kazanıyor. Diğer tarafta 10 saniyede kaç tane çocuk hayatını kaybetmek üzere. Yine bir ses sanatçısı reklam yüzü olarak 1 milyon lira aldı. Bazı medya patronları bir araba almış Aracın sıfır fiyatı 515 bin Euro. Bir banka reklamı için bir oyuncu 5 milyon dolara anlaştı. Bir diğer oyuncu ise bölüm başına 100 bin Euro yani yaklaşık 925 bin TL alacak.

**

Siz değerli halkımıza sormak istiyorum bu işin vicdan tarafı nerededir.

**

Bir ünlü arkadaşımız milyonlarca dolar serveti olmasına rağmen 250 bin Türk lirası bağışlıyor. Bunun yerine bir haftalık dizi aldığı parayı bağışlasa kendine 3 haftalık parası kalır buda demek oluyor ki 1 çocuğun bu hastalıktan kurtulması demek. TÜDOF'un hazırladığı rapora göre, Türkiye'deki oyuncu sayısının 22 milyon olduğu açıklandı. Demek oluyor ki her oyuncu bir haftalık maaşını bağışlasa tüm Türkiye’deki hasta çocuklar kurtulacak. Bir başka konuya değinirsek canlı yayın yapıp, para toplamaya çalışmak yerine, kazancınızdan biraz verseniz ne olurdu ki.

**

Ve son olarak şunu söylemek gerekirse nerede bu Vicdan Sahipleri…

Uncategorized Haberleri

MİNİK ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ ÜNİVERSİTELİLERLE GELİŞİYOR
TOKİ’DE MEYVE AĞAÇLARINA BUDAMA KURSU
87 YIL SONRA KAZILAR YENİDEN BAŞLADI
18 düzensiz göçmen kurtarıldı
TUTUNDUĞUN HER NE VARSA