TRAFİK HAFTASINDA YAYALAR BİLGİLENDİRİLDİ

TRAFİK HAFTASINDA YAYALAR BİLGİLENDİRİLDİ

Muğla’da Trafik Haftası dolayısıyla yapılan "Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik" etkinlikleri kapsamında yayalar bilgilendirildi.

A+A-

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Sınırsızlık Meydanı'nda polis ve jandarma ekiplerince kurulan stantları gezdi. Vatandaşları da uyaran Tavlı, trafik kurallarına riayet edilmesi uyarısında bulundu.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, İl Jandarma Komutanı Tuğgneral Ali Gemalmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu ve yetkililer katıldı.

Etkinlik kapsamında önemli yaya geçitlerinde ve Rüya Park AVM içeresinde “Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosu ile yayaların ışıklı yaya geçidi kurallarına uyulmasının önemini hatırlatmak, farkındalık oluşturmak örnek yaya geçidi kullanımı canlandırılmış, kırmızı ışık kuralına uymayan yayalara yerinde eğitim verilmiş, ayrıca yaya geçidi kullanan yol kullanıcılarına ve çocuklara şapka, düdük, kalem, araç kokusu, balon dağıtımı yapıldı.

Caddede uygulama yapan ekipler, trafik kurallarına riayet etmeyen yaya ve sürücüleri uyardı. Sürücülere yayalara yol vermeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu haber toplam 417 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.