“TURİZMİN DÜNÜ BUGÜNÜ VE BODRUM”

“TURİZMİN DÜNÜ BUGÜNÜ VE BODRUM”

Bodrum Ticaret Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde 24 Şubat Perşembe günü gerçekleşti. Toplantıda Emekli Vali Yardımcısı, Eski Bodrum Kaymakamı, Eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı “Turizmin Dünü Bugünü ve Bodrum” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Meclis toplantısında Bodrum Ticaret Odası ve BODER katkıları ile çekilen Bodrum hikayesi filmleri de...

A+A-

Bodrum Ticaret Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde 24 Şubat Perşembe günü gerçekleşti. Toplantıda Emekli Vali Yardımcısı, Eski Bodrum Kaymakamı, Eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı “Turizmin Dünü Bugünü ve Bodrum” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Meclis toplantısında Bodrum Ticaret Odası ve BODER katkıları ile çekilen Bodrum hikayesi filmleri de meclis üyelerinin beğenisine sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı İlhan Ersan, toplantıya teşriflerinden ötürü Eski Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı’ya teşekkürlerini sunarken, Meclis toplantılarının olağan gündemlerinin yanında bölgenin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren sunumlara sahne olduğuna işaret etti.

Eski Vali Yardımcısı Taşbaşı, BODTO Meclis Üyelerine toplantıya davetlerinden ötürü teşekkür ederken Odanın başarılı çalışmalarına değinerek sözlerine başladı. “Tanıtım Genel müdürlüğü yaptığım dönemde fark ettim ki BODTO’nun Bodrum’un tanıtımı adına ciddi katkıları oluyor. Ticaret Odası olarak hem Turizm hem de Boat Show Fuarlarında yer almanız takdire şayandır.” diyen Taşbaşı, en önemli tanıtımın akıllarda kalmak ve memnuniyet yaratmak olduğuna parmak bastı. Taşbaşı, Bodrum’da sürdürülebilir turizm için bölgenin önemli değerlerini korumak gerektiğini belirtti.

 “BODRUM SIRADANLAŞMAMASI GEREKİR”

“Elimizdeki çevresel, kültürel, otantik, sosyal değerleri korursak ve gelen insan buradan memnun ayrılıp ‘Çok iyi bir tatil yaptım.’ derse işte en büyük tanıtım budur.” diyen eski vali yardımcısı, pandemi sonrasında seyahat engellerindeki esnetmelerle birlikte 2022 yılının geçen yıla kıyasla çok daha iyi olmasını beklediklerini açıkladı.

Taşbaşı sunumunda turizm trendlerini gündemine alarak özellikle yapay zeka teknolojisinin pazarlama yöntemlerini geliştirmesine vurgu yaptı. “Dünya hızla değişiyor ve gelişiyor.” diyen Taşbaşı, bu değişime uyum sağlayan ve kaliteden ödün vermeyen turizm işletmelerinin başarılı olacağının altını çizdi.

Taşbaşı konuşmasının devamında şunları kaydetti: “2021 yılında tatilciler daha çok yakın mesafelere kısa süreli gitmeyi tercih etti. Bu nedenle Avrupalıların talebini İspanya ve Ülkemiz bölüştü. Bunda elbette Bakanlık tarafından verilen Güveli Turizm Sertifikalarının da önemi büyük. Unutmamak gerekir ki Bodrum’un tercih edilirliğinde buradaki turizm çeşitliliği ve kültür çok önemli yere sahiptir. Bodrum’un sıradanlaşmaması gerekir. Ancak ne yazık ki gözlemlerim buranın doğal dokusunun büyük risk altında olduğu yönünde, buna karşın tüm kurum ve kuruluşlar halkın katılımını da sağlayarak konuyla ilgili bir araya gelmelidir.”.

Sunumun ardından meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Taşbaşı, “Kaliteli yer her zaman yaşar. Bodrum yaşayan bir yer olmalıdır.” diyerek konuşmasını noktaladı.

Sunumlar ve tartışma bölümünün ardından Cumhur Güven Taşbaşı’ya BODTO Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı tarafından bir teşekkür hediyesi takdim edildi.

EMITT FUAR KATILIMI

Toplantıda Şubat ayı faaliyetleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından okundu. Bu ay içerisinde Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt’un 'Yerel Eşitlik Eylem Planı' çalışmaları kapsamında kendilerini ziyaret ettiğini belirten Kocadon, Bodrum Belediyesi’nin Kadın Konuk Evi’ndeki kadınların iş hayatına kazandırılması konusunda destek vereceklerini açıkladı. Bu ay içerisinde katılım sağlanan toplantılar hakkında da bilgi veren Başkan Kocadon, “Yine bu ay içerisinde Odamız organizasyonu, Bodrum Belediyesi ile BOTAV’ın da destekleri ile EMITT 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Bodrum standımızı kurduk. Fuarlardan sorumlu Meclis Üyemiz Toros Demirdöven’e bu konudaki emeklerinden ötürü ayrıca teşekkür ederim.” derken Demirdöven’i fuar katılımı hakkında bilgi vermesi üzerine kürsüye davet etti.

Demirdöven fuar katılımlarının aynı zamanda bir prestij olduğunun altını çizerken, standa gelerek Bodrum markası altında birlik beraberlik gösteren herkese çok teşekkür ettiklerini açıkladı.

Konuşmaların ardından BODTO bünyesinde kurulacak olan TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi hakkında Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder tarafından bilgi verildi. Üyelerin faydalanması için böyle bir girişimde bulunulduğunu belirten Önder, çözüm merkezinin logo tasarımı hakkında da Meclis üyelerine bilgi aktardı.

Bu haber toplam 295 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.