UKRAYNA’DA BULUNAN AKYAKALI ÖĞRENCİ: “TÜRKİYE’YE TAHLİYE EDİLMEYİ BEKLİYORUZ”

UKRAYNA’DA BULUNAN AKYAKALI ÖĞRENCİ: “TÜRKİYE’YE TAHLİYE EDİLMEYİ BEKLİYORUZ”

Ukrayna ve Rusya arasındaki haftalardır süren gerginlik krize dönüştü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbas bölgesine askeri bir operasyon başlattığını duyurmasının ardından Rus tankları sınırı geçti, Başkent Kiev’de patlama sesleri duyuldu. Patlama sesleri ile uyandıklarını söyleyen Ukrayna’da olan Türk öğrenciler biran önce Türkiye’ye tahliye edilmeye bekliyor.Muğla Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Ukrayna’da öğrenci olan...

A+A-

Ukrayna ve Rusya arasındaki haftalardır süren gerginlik krize dönüştü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbas bölgesine askeri bir operasyon başlattığını duyurmasının ardından Rus tankları sınırı geçti, Başkent Kiev’de patlama sesleri duyuldu. Patlama sesleri ile uyandıklarını söyleyen Ukrayna’da olan Türk öğrenciler biran önce Türkiye’ye tahliye edilmeye bekliyor.

Muğla Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Ukrayna’da öğrenci olan Akyakalı Yiğit E. “Biran önce Türkiye’ye tahliye edilmeyi bekliyoruz” dedi.

“PATLAMA SESLERİ İLE UYANDIK”

Yaşanan olaylardan dolayı tedirgin olduklarını ve Türkiye’ye dönmek için tahliye beklediklerini söyleyen Yiğit E., “Sabah saatlerinde sesleri duymaya başladık. Füze ve havan topu gibi sesler. Patlama sesleriyle camlarımız titredi. Sabah Ukrayna basınına baktığımızda Rusya’nı bazı bölgelere sınırdan giriş yaptığını öğrendik. Anladığım kadarıyla bizim bulunduğumuz Harkov tarafına ’da giriş yapıldı. Aralıklarla patlama sesleri duyuyoruz. Şuan Ohal olduğu için dışarı çıkmıyoruz ve şehrin durumunu tam olarak bilemiyoruz. Şehrin dış bölgelerine ateş açıldığı söylendi. Havalimanlarında uçuşlar durduruldu. Hava sahaları kapandı. Konsoloslukla irtibat halindeyiz. Yoğunluktan dolayı acil çağrı telefonlarına cevap veremiyorlar. Harkov’da bulunan Türk öğrencilerle irtibat halinde olabilmek için kurduğumuz grupta şuan 373 kişi bulunuyor. Tabi Ukrayna genelinde ne kadar Türk öğrenci bulunuyor tam bilemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan görüşmeler sağlayıp bizi buradan alana kadar anladığım kadarıyla buradayız. Biz biran önce Türkiye’ye tahliye edilmeyi bekliyoruz. Türk konsolosluğu bize mail atarak evlerimizden çıkmamamız gerektiği hakkında uyarıda bulundu. Fakat burada herkes kaçma derdinde. Benzinlikler, marketler talan edilmiş halde. Hiç gıda malzemesi kalmamış” dedi.

Bu haber toplam 321 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.