YANGINDAN ZARAR GÖREN MARMARİS BAL EVİ VE ARICILIK MÜZESİ YENİLENDİ

YANGINDAN ZARAR GÖREN MARMARİS BAL EVİ VE ARICILIK MÜZESİ YENİLENDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçen yıl çıkan orman yangınında zarar gören Marmaris Bal Evi ve Arıcılık Müzesi yenilenerek, kapılarını ziyaretçilere açtı.

A+A-

Marmaris Ticaret Odasından (MTO) yapılan yazılı açıklamada, Osmaniye Mahallesi'ndeki yangında, bahçesindeki sergi eşyaları yanan, binasında da kısmen hasar oluşan Marmaris Bal Evi ve Arıcılık Müzesi'nin, onarım ve tadilat sonucunda yeniden açıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MTO Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan, 2012 yılında odanın iştiraki olarak hizmete açılan, eğitim salonu, sergi alanı ve müze vasfı ile coğrafi işaretli Marmaris Çam Balı'nın tanıtım ve markalaşmasında büyük rol oynayan bal evinin yenilenmesiyle, yangının açtığı bir yarayı daha sardıklarını söyledi.

Yangın sonrasında ilk olarak vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"Yangın sonrası yaşadığımız sel ve dolu afetleri de bal evi tadilatını sona bırakmamıza neden oldu. Birlik başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başlatmış olduğu kampanya ile TOBB üyelerinden toplanan 65 milyon TL tutarında nakdi ve ayni yardımı AFAD'a teslim etmiştik. Bunun yanında, başta Marmaris Dayanışma Derneği ve Marmaris Uluslararası Yelken Kulübü olmak üzere, hayırsever üyelerimizin de desteği ile ilçemizde yangın, sel ve dolu afetlerinde hasar gören 50'nin üzerinde iş yeri ve haneye toplam 1 milyon TL'nin üzerinde ayni yardımda bulunduk."

Ayhan, yaşanan felaketler sonrasında önce üyelerinin yaralarını sarmayı düşündüklerini vurgulayarak, "Yaraları sardık, şimdi sıra kendimize geldi. Geç de olsa bal evimizi onararak tekrar hizmete açtık. Marmaris Bal Evi ve Arıcılık Müzemize pazartesi hariç haftanın her günü misafirlerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 440 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.