YENİ KULÜP BAŞKANI MENAF KIYANÇ OLDU

YENİ KULÜP BAŞKANI MENAF KIYANÇ OLDU

Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Muğlaspor, Olağanüstü Genel Kurulu’nu Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Ali Çakır’ın aday olmadığı ve tek liste ile gidilen genel kurulda, yeni Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç oldu.

A+A-

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) inişli çıkışlı bir yol izleyen ve Olağanüstü Genel Kurul kararı alınan Muğlaspor’da, Genel Kurul 31 Mayıs Çarşamba günü Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Genel Kurula; Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, TÜFAD Genel Sekreteri ve Muğla Şube Başkanı Alaaddin Naganlu, daire müdürleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, Muğlaspor’un eski kulüp başkanları, mevcut Başkan Ali Çakır ve yönetimi, taraftarlar ve yeşil beyazlı takımın sevdalıları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Başkanlığını Ziya Ercan yaptı.

Daha sonra faaliyet, denetim ve mali raporlar okunarak oylandı. Akabinde tahmini bütçenin okunmasının ardından tüzük değişikliğine gidildi.

Bir sonraki Olağanüstü Genel Kurula kadar seçilecek yönetim kuruluna ön isim sponsor anlaşması ve şirketleşme ile ilgili çalışma ve sonuçlandırma yetkisi verildi.

snm-5243.jpg

ALİ ÇAKIR SİTEM ETTİ

Genel Kurulda veda konuşması yapan mevcut Başkan Ali Çakır, sitem etti. Zor şartlarda kulübü idare ettiklerini ifade eden Başkan Çakır, kentte sahipsiz bırakıldıklarını söyledi.

Başkan Çakır, konuşmasında şunları söyledi:

“Menaf Bey’i ilk gördüğümde heyecanlı olduğunu söyledi ve bende onu öyle görünce çok heyecanlandım. ‘Keşke bu kadar birlik beraberliği 3 hafta önce takımımızın yanında görmek isterdik’ diye kendi kendime bir hayıflanmadım değil. Bunu söylemek zorundayım çünkü bu yıl benim nezdimde ve taraftarların da gözünde biz başarılı bir yönetim sergiledik, başarılı bir takım olduğumuza inanıyoruz. 3 hafta son yıllarda olmayan bir başarı yakaladık ve liderliğe kadar ulaştık. O süreçte programlara çıktım, destek istedim, gerekli her şeyi söyledim ona rağmen 20 lira hatıra bileti yaptık ama onu bile satın alan olmadı. Fazla değinmek istemiyorum ama sitemliyim. Yeni Başkan Menaf Başkan’a da söyledim bu konuda her zaman destek olacağımı. Ben bana yapılanı, yapılmasın diye onun yanında olacağıma söz verdim. Sözümün de arkasındayım. Geçen yıl, siyasi partilerimizden dâhil hiçbir kurumdan doğru düzgün destek alamadım. Bu konuda her zaman bize destek olan Bahattin Başkan’a her şey için teşekkür ediyorum. Muğlaspor camiası bilsin ki, senin değerini daha sonra tekrar anlayacaklar.”

“BAŞKAN MENAF KIYANÇ YALNIZ KALMASIN”

Alt yapıda da yalnız kaldıklarını vurgulayan Başkan Çakır, “Alt yapı konusunda ise, yıllardır görülmeyen bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımın hepsinin isimlerini bilirim, hocalarıyla tanıştım. Alta yapıdaki hocalarıma da çok teşekkür ediyorum. Ellerinden gelen fedakârlığı yaparak, Muğla’mızı en iyi yerlerde temsil etmeye çalıştılar. En U16 Aydın’a gitti, yine yalnızdık. Şampiyonluğa gittiler, sayfamda yazdım ama yine kimseden bir dönüş olmadı. U18’ler Denizli’ye gitti orada Ömer İlman Müdürümüz sahip çıktı. Ondan da Allah bin kere razı olsun çok teşekkür ederiz. Bunlar bizim çocuklarımız. Burada herkes diyor, ‘alt yapı, alt yapı’ diye. Ben bu yıl alt yapıda başarılı olunduğuna inanıyorum ama buradaki genel kurul üyeleri de sahip çıkmadı. Bu benim sitemimdir. Sizden tek ricam, bundan sonra başkan olacak Menaf Kıyanç’a bu konularda destek olun, yalnız kalmasın. Alt yapımız gerçekten çok önemli, çocuklarımız çok önemli. Yönetim kuruluna, arkadaşlarıma ve kulüpteki diğer personellerimize arkamda destek oldukları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

snm-5270-001.jpg

DİVAN KURULU BAŞKANI ERCAN’DAN SAHA ÇAĞRISI

Genel Kurulda divan başkanlığı yapan Ziya Ercan ise Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ten futbol sahası yapılmasını istedi.

Ercan, “Bizim gerçekten en büyük eksiğimiz, Muğla’nın Menteşe ilçesinde futbol sahası eksikliğimiz. Saburhanespor nerede çalışıyor? Hastanenin oradaki küçük sahada çalışıyor. Daha önce Kışlada çalışıyordu. Menteşe’de ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan gençlerimizin akşamüzeri okuldan çıktıktan sonra antrenman yapıp, tekrar evine gidebilmesi için mutlaka Muğla merkezde en az 4 tane sahanın yapılması için ben Bahattin Başkanımızdan tüm Muğla gençliği adına ricada bulunmak istiyorum. Ortaköy’e gidip gelmek çok zor oluyor. Biliyoruz araç veriyor Bahattin Başkan ama Menteşe’de bunu başarırsak, buradan Rıdvanlar, Sercanlar mutlaka tekrar çıkacak. Dışarıdan futbolcu almak yerine Muğla’nın öz evlatları Muğlaspor’da top koşturacaklardır” dedi.

“DAHA İYİSİNİ BAŞARACAĞIZ”

Kongrede Kulüp Başkanlığına aday olan Menaf Kıyanç ise, hedeflerini anlattı ve yönetimini tanıttı.

Kıyanç, konuşmasında şunları söyledi:

“Muğlaspor’da artık ayrışmaya ve bir birbirimizi eleştirmeye bir ara vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Lütfen, kenetlenelim, birlikte olalım, birlikte hareket edersek başarırız. Geçmişteki yönetim kurulunun başkanlarına, yönetim kurullarına emekleri için çok teşekkür ediyorum. Yapabildikleri bu kadar. Biz bu sistemi, değiştirmek istiyoruz. Bunu değiştirmekteki gaye, Muğlaspor’un daha başarılı olacağına inandığımız için. Bizim radikal kararlarımız olacak. Sizden sadece 1 yıllık bir süre istiyoruz. Bu kadar başarısızlığı yaşadık, ben özellikle yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın Muğlaspor ile ilgili heyecanlarını gördükten sonra bunu daha iyi başaracağımıza inanıyorum ve kendilerine fazlasıyla teşekkür ediyorum.”

“ENDİŞE VARDI”

Ekip ruhuyla çalışacaklarını ifade eden Kıyanç, “Yönetim kurulumuzu oluşturmak istediğimizde baktık ki herkes kaçıyor. Kimse bu dönemde de yönetici olmak istemiyordu. Çünkü inanmıyorlardı. Muğlaspor ile ilgili herkesin endişesi vardı. İşte biz bununla yüzleşeceğiz. Eğer başaramazsak, olağanüstü genel kurula gidilir. Eğer biz bu işi başarırsak ihtiyaç doğrultusunda devam ederiz, eğer başaramazsak bırakmasını da biliriz. Bu koltuk hiç kimsenin tapulu malı değil. Sportif direktörümüzle şuanda anlaşmış durumdayız. Biz yönetim olarak, sportif direktörden sonra iki yönetici arkadaşımız ile hoca arayışına ve çalışmasına başlayacağız. İnce eleyip, sık dokuyacağız. Başkan hoca seçimi yapmayacak, başkan ve sportif direktör her şeyi kendi kendine yapacağız. Biz büyük bir ekip olacağız. Güzel şeyler yapmak için mesai harcayacağız, maddiyat vereceğiz ve ondan sonra şehre ‘Muğlaspor’a sahip çıkmalısınız’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“MUĞLASPOR’A BAŞKAN OLMANIN AĞIRLIĞINI TAŞIMAMIZ GEREKİYOR”

“Profesyonel lige çıkmak zorundayız” diyen Kıyanç, “Bunun için elimizden geleni yapacağız. Muğlaspora’a başkan olmanın ağırlığını taşımamız gerekiyor “Alt yapı tabi ki çok önemli. Belli gruplarda şampiyon oluyoruz ama alt yapını bir hedefi olmalı öncelikle. Öncelikle profesyonel lige çıkmak zorundayız. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Muğlaspora’a başkan olmanın ağırlığını taşımamız gerekiyor. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla bu düşüncede hareket edeceğiz. Biz Muğlaspor’a özellikle bu dönem 3’üncü lige çıkmak için 4 milyon parayı cebimizden veriyorsak, bu şehri yönetenler, bu şehirde karar vericiler, esnaflar, iş insanları, bu şehirde kazananlar, hepimiz Muğlaspor’a sahip çıkmalıyız. Topçularımızın kaldığı yerin ihalesine giremedik. Çünkü vergi borcumuz, sigorta borcumuz var. İşgalci durumdayız. Başarılı olmak için çok çalışacağız ve emek vereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile seçime gidildi.

snm-5274.jpg

Menaf Kıyanç Başkanlığında oluşan yönetim kurulu şu şekilde:

Haluk Beyimoğlu, Muhammed Bahçeyaka, İbrahim Güngör, Barış Yayman, Semih Soykan, Fahri Keleş, Cahit Alkan, Aşkın Fahri Gezici, Aykut Asar, İlker Barış Kalaç, Oral Kaplan, Raif Özdemir, Kurtuluş Aktaş, Özcan Saygın, Şadi Ballı, Muhammet Sevinç, Özlem Atasever, Ahmet Niyazi Çağlar, Yiğit Salih Tozlu, Abdullah Eskihisarlı.

 

 

 

Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.