YÖRÜK OBALARI BAŞKANI AKCAN BASINLA BULUŞTU

YÖRÜK OBALARI BAŞKANI AKCAN BASINLA BULUŞTU

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıllarda yapılamayan ve bu sene 13.sü düzenlenecek olan Yörük Türkmen Şenliği hakkında bilgi vermek için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bu kapsamda 20-21 Ağustos’ta Muğla Uluslararası Yörük Türkmen Şenliği, 19 Haziran’da ise Yörük Obaları Boğa Güreşi Festivali yapılacak.

A+A-

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Akcan, pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıllarda yapılamayan ve bu sene yapılması planlanan Yörük Türkmen Şenliği hakkında bilgilendirme yaptı.

Akcan, “Pandemi nedeniyle uzun süre ayrı kaldık. Basın bizim her şeyimiz. Bugüne kadar beraber geldik. Geleneğimiz olan basın kahvaltısını düzenleyelim, bir araya gelelim istedik. Muğla Yörük Obaları Derneği olarak pandemi sürecinde boş durmadık. Ülke genelinde teşkilatlanma yapısı kapsamında Türk Boyları Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla Güneydoğu illerinde de örgütlenme çalışmaları yaptık. Çalışırsak her şeyi başarırız diye düşünüyoruz” diye konuştu.

YÖRÜK TÜRKMEN ŞENLİĞİ 20-21 AĞUSTOS’TA YAPILACAK

Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, “Pandemiden şükür kurtulduk. 2 yıldır toyumuzu yapamıyorduk. Bu sene 20-21 Ağustos’ta 13. Muğla Uluslararası Yörük Türkmen Şenliğimizi yapacağız” diyerek tüm Muğla’yı şenliğe davet etti.

19 HAZİRAN’DA BOĞALAR GÜREŞECEK

Ayrıca 19 Haziran Pazar günü Ula’da yapılacak olan boğa güreşi hakkında da bilgi veren Orhan Akcan, “Yörük Obaları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ümit Aslan başkanlığındaki Muğla Boğacılar Derneği ile boğa festivali düzenleyeceğiz. 19 Haziran Pazar günü Ula İsmail Akkaya Arenasında Muğla Yörük Obaları Boğa Güreşi Festivali gerçekleştireceğiz. Önceki senelerde boğacılar arasında hep kırgınlıklar oldu. Önceliğimiz Menteşe, Ula ve Milas’ın köylerinden katılım olacak. Aydın’dan çok az boğa gelecek. Ortalama 130 boğa gelecek. Bizim için önemli olan hem kaynaşmayı sağlamak hem bir araya gelmek. Çok güzel bir organizasyon yapacağımızı düşünüyoruz. Tüm Muğla halkını davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 702 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.