CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında düzenlenecek yarışmaların Muğla İl Finali Muğla İl Müftülüğü Konferans salonunda yapıldı.

A+A-

Beş ilçeden hafız hocaların katıldığı yarışmada Hafızlar 1. olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın komisyon başkanı olduğu yarışmada, Muğla İl Müftü Yardımcısı Erkan Saral, Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, Muğla İl Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Muhammed Yatkın ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim Üyesi Eyyüp Bozlakoğlu da komisyonda yer alan diğer isimler oldu.

Bodrum’dan Cemal Üste, Milas’tan Nurullah Toprak, Yatağan’dan Yusuf Karabulut, Seydikemer’den Üstad Cihat ve Fethiye’den Zülkar Daşdan’ın katıldığı yarışmada Komisyon başkanı Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı ilk olarak katılım sağlayan hocaları medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ederek, yarışma kurallarını hatırlatıp kendilerine başarı diledi.

Hafızlık İl Birinciliği yarışmasında ilçelerden gelen hocalar, birinci olmak için sırayla Kur’an’dan üç yeri ezbere hatasız okumak için çalıştı.

Yarışma sonunda en yüksek puanı alan Muğla Bodrum’dan katılan İmam Hatip Cemal Üste, Uşak ilinde yapılacak Bölge finalinde Muğla’yı Hafızlık yarışmasında temsil etmeye hak kazandı.

Seydikemer’den gelen Üstad Cihat çok az bir puan farkıyla ikinci olurken, Fethiye’den katılan Zülkar Daştan ise üçüncü oldu.

Dereceye girenler Muğla İl Müftülüğü tarafından altın ve Kur’anı Kerim ile ödüllendirildi.

Bu haber toplam 241 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.