ÇANAKKALE ZAFERİ 107 YAŞINDA

ÇANAKKALE ZAFERİ 107 YAŞINDA

Muğla Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehit Aileleri Derneğinin çelenk sunumunun ardından saygi duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.Daha sonra şehitler için saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen, "Çanakkale dili olsa da konuşsa, neler yaşadığını. Bu topraklar için ne canların kurban verdiğini ne acıların...

A+A-

Muğla Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehit Aileleri Derneğinin çelenk sunumunun ardından saygi duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Daha sonra şehitler için saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen, "Çanakkale dili olsa da konuşsa, neler yaşadığını. Bu topraklar için ne canların kurban verdiğini ne acıların yaşandığını ve sayısız anaların ciğerlerinin yandığını öyle kağıt üzerinde iki satır yazı ile anlatılamayan Çanakkale. Çanakkale Zaferini benzersiz kılan maneviyatın maddiyatı yendiği üslerin orduların yoklukla mücadele edenler karşısında aciz kalmasıdır. 176 kiloluk top merkezini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının insan üstü gayretlerle düşman gemilerine geçit vermediği kahramanlık destanı olmasıdır. Cepheye gönderdiği oğlunun saçına yaktığı kınayı vatana kurban olsun sözleriyle açıklayan kınalı ailelerin anası gibi anaların yazdığı destan olmasıdır. Gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden ateşe mehmetçiğin yaralı düşman askerini sırtına alıp meclisine kadar götürerek tüm dünyaya insanlık dersi vermesidir. Ben size taaruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen Mustafa Kemal'in ve onun emrini yerine getirip son nefesine kadar şehit olan 57. Alayın kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıldönümünü minnetle anıyoruz" dedi.

Daha sonra Mugla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz şehitlik defterini imzalanmasının ardından program son buldu.

Programa Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK'lar, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 294 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.