“ERDOĞAN DEĞİŞECEK BU ÜLKE İŞTE O ZAMAN RAHAT BİR NEFES ALACAK”

“ERDOĞAN DEĞİŞECEK BU ÜLKE İŞTE O ZAMAN RAHAT BİR NEFES ALACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Muğla’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. CHP’li Torun, “Ya Erdoğan Muğla’dan sana seslenelim. Allah aşkına artık Türkiye üzerinde oyun oynamaktan vazgeç, senin oyuncağın değil bu ülke. Bakanları değiştirmekle olmaz, iktidar değişecek, Erdoğan değişecek ve bu ülke işte o zaman rahat bir nefes alacak” dedi.

A+A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi Akaryakıt İstasyonu'nun açılışı için Muğla'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Muğla İl Başkanlığı binasında güncel konulara ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasına, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Burak Erbay, Suat Özcan, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılım sağladı.

CHP’li Torun, Muğla’da geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan orman yangını felaketine ve ormanlık alanların madencilik faaliyetlerine açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Orman Genel Müdürlüğü’nün hazırlıklarında eksiklikler olduğunu kaydeden Torun, “Birtakım eksiklikler olduğunu da biliyoruz. Bu eksiklikler varken araçlarını da Cumhur İttifakı belediyelerine verdiğini biliyoruz. Bizim bir belediyemize kullanmadıkları bir araç vermezken maalesef Cumhur İttifakına tamamına tahsis ettiler” dedi.

“GÖZLERİNİ RANT BÜRÜMÜŞ”

Ormanlık alanların madencilik faaliyetlerine açılmasıyla ilgili CHP’li Torun şu açıklamalarda bulundu:

“Muğla turizmin, tarımın, ekonominin çok önemli yaşandığı katma değer oluşturduğu bir bölge bir o kadar da sorunları var. Bu sorunları da maalesef bu süreç içerisinde iktidar tarafından hep ertelendi hep çözüme katkıda bulunma yerine maalesef sorunu büyütme çabası içerisinde oldu. Maden sahaları malumunuz büyük bir talanla karşı karşıyayız. Benim kendi ilimde olduğu gibi, ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi şuanda Muğla’da da yüzde 60 madenlere ruhsatlandırıldı. Orman alanlarının yüzde 61’i, kültür varlıklarının yüzde 66’sı, koruma altına alınmış doğal alanların yüzde 55’i maalesef madenlerle ruhsatlandırıldı. Bu inanın bir istila, talan, bu bir yağmacılık. Bu bir artık gözlerini rant bürümüş ve çılgınca kontrolsüzce para kazanma uğruna maalesef geleceğimize ihanet etme projesi. Bu yağmanın karşısında duracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”

“ARAÇLARI CUMHUR İTTİFAKINA TAHSİS ETTİLER”

Muğla’da geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan orman yangını felaketiyle ilgili CHP’li Torun, yetkililerin palyatif çözüm arayışı içinde olduğunu, Orman Genel Müdürlüğü’nün eksiklikleri olmasına rağmen araçlarını Cumhur İttifakına tahsis ettiklerini iddia etti.

CHP’li Torun, “Tabi Muğla’mız aynı zamanda orman bölgesi, ormancılığın ve orman alanlarının çok geniş olduğu bir alan. Geçen yıl çok büyük felaketler, acılar yaşadık. 29 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında 11 ilçemizde orman yangınları meydana geldi. Toplam 66 bin 874 hektar alanımızı kaybettik. Yani bakıldığında neredeyse 93-94 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alnımız yandı. Haziran ayındayız, yine önümüzde sıcaklar artacak. Ama endişeliyiz. Bakıyoruz bir palyatif çözüm arayışı içindeler.  Geçen yılki hataların yapılmamasını istiyoruz. Gereken tedbirler alınsın. Artık mazeret üretmek yerine, taziye dileme yerine bunları yaşamayalım. Orman Genel Müdürlüğü belli hazırlıklar yaptı ama birtakım eksiklikler olduğunu da biliyoruz. Bu eksiklikler varken araçlarını da Cumhur İttifakı belediyelerine verdiğini biliyoruz. Bizim bir belediyemize kullanmadıkları bir araç vermezken maalesef Cumhur İttifakına tamamına tahsis ettiler” dedi.

“KIYI KENAR ÇİZGİLERİNİ YENİDEN BELİRLEME YETKİSİNİ VALİLİKLERE VERDİLER”

Kıyı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelikle kıyı kenar çizgilerini yeniden belirleme yetkisinin valiliklere verildiğini kaydeden CHP’li Torun, “Muğlamız aynı zamanda kıyısı en fazla olan ilimiz. Ama maalesef hukuksuzca talan ediliyor. Şimdi bunu birde yönetmelikle meşrulaştırdılar. Kıyı kanunun uygulanmasına dair yönetmelikle kıyı kenar çizgilerini yeniden belirleme yetkisini valiliklere verdiler. Anayasaya göre kıyılar halkındır. Halkın kullanımına açılmalıdır. Ama bir yönetmelik değişikliğiyle valilikler buraları özel mülkiyetlere devretme hazırlığı içerisinde. Öyle bir yasaya aykırı, anayasayı ihlal eden davranışlarla karşı karşıyayız ki, ben yaptım olduya getirerek halkın kullanımına ait yerler maalesef talan ediliyor. Tek dertleri rant. Para elde edelim, kazanç sağlayalım da doğa mahvolmuş halka ait olan yerler bitmiş hiç umurlarında değil” diye konuştu.

“BELEDİYELERİMİZ ÖTEKİLEŞTİRİCİ BİR MUAMELE GÖRMEKTE”

İller Bankası’nın CHP’li belediyelerin kaynaklarını partizanca kullandığını söyleyen CHP’li Torun, “Hazineyi boşalttılar, merkez bankasını boşalttılar, ülkeyi neredeyse 1 Cent’e muhtaç hale getirdiler. Şimdi nerden kaynak sağlarız çabası içerisindeler. Ama bu hukuksuzluğu da karşı duracağız. Belediyelerimiz bu baskıcı yapının her türlü engellemelerine rağmen hizmetlerini arttırarak veriyor.İnanın bugün Çevre Şehircilik Bakanlığı, belediyeler birliği aklınıza hangi kamu kurumu gelirse gelsin İller Bankası maalesef belediyelerimizin hakkı olan kaynakları partizanca kullanıyorlar. Bütün kamu kuruluşları maalesef belediyelerimize ayrıştırıcı ötekileştirici bir muamele göstermekte. Bir teminat mektubunu bile almakta belediyelerimiz zorlanıyor. Tamamen belediyeler için kurulmuş bir banka olmasına rağmen maalesef bu konuda hiçbir destek görmüyor.

“KÖTÜLÜKÇÜ BİR ZİHNİYET”

Muğlamızın kredi notu AAA olmasına rağmen yatırım kredileri için sağladığı hiçbir onayı alamıyor. Bu ayrıştırmayı biz her yerde görüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Çünkü bizim belediyelerimiz bahane üretmiyorlar, sorun çözüyorlar. Kaynaklarını yerinde kullanıyorlar. Her şeyleri de şeffaf öyle uçuk kaçık projelerle de uğraşmıyorlar. Ankapark gibi 801 milyon dolar parayı çöp haline getirmiyorlar. Ankara’nın haline bakın 25 yıldır iktidardalar 25 yıldır altyapıyı yapmamışlar, 3 yıllık iktidarımızı eleştiriyorlar 25 yıldır neredeydiniz. Ankapark’a 801 milyon dolar para harcayacağınıza, Ankara’nın altyapısına harcasaydınız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oradasınız neden kendi sorunluluğunuzda ki dereleri ıslah etmediniz. Şimdi olağanüstü bir durumla karşılaşınca hemen bunlar yapamadı, bunlar edemedi. Bu anlayış tamamen popülist bir anlayış, bu zihniyet maalesef kötülükçü bir zihniyet” dedi.

“NE ADALETLERİ VAR NE DE KALKINMALARI VAR”

Muğla’dan Cumhurbaşkan’ı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen CHP’li Torun,“Allah aşkına artık Türkiye üzerinde oyun oynamaktan vazgeç, senin oyuncağın değil bu ülke” dedi. Torun, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Muğla’ya gelirken bir haber aldık. Çan Belediye Başkanımızın görevden alındığı haberini aldık. Niye bir soruşturma devam ediliyor. Bir sabah operasyonuyla aldınız, karakolda tuttunuz, hiçbir şey bulamadınız, sanki bir şey varmış gibi algı yarattınız. Ardından hala soruşturma devam ederken, elde belge yokken görevden uzaklaştırıyorsunuz. Niye? Aman bakın CHP’li belediyelerde olumsuzluklar oluyor. AK Partili Şırnak Uludere belediye başkanları rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmadan hapis cezası aldı, yargı kararı kesinleşti onu neden görevden almıyorsunuz? Alıyorsun suç ileri bakanı o ismine soy ismine yakışmayan insan birini sağına birini soluna fotoğraf çektiriyorsun birde utanmadan. Bu ülkenin iç güvenliğinden sorumlu olan kişi suç işlemiş insanlarla fotoğraf çektiriyor. Ülkeyi ne hale getirdiler. Ceyhan belediye başkanımız bir kumpasa, FETÖ taktiğiyle montajla yapıldığı ve bunada devletin görevlilerinin alet olduğu ispatlandı. Hiç utanmıyor musunuz? Devlet yönetimi böyle mi olur. Ne adaletleri var ne de kalkınmaları var. İkisi de sahte. Bunların hepsi korkudan. Giderayak acaba ne yapabiliriz de bu süreci kendi lehimize değiştiririz bunun çabası içerisindeler. Ne yaparsanız yapın gidecekseniz. 20 yıldır bu ülkeye verdiğiniz zarar belli. Utanmadan şimdi diyorsunuzki düzelteceğiz.

“UYUYAN NEBATİ UYUYAN BU İKTİDAR”

Neyi düzelteceksiniz hayatınız yalan. Bir bakan atadınız. Kıpır Bakan inansa inansa Erdoğan’ın sözlerine o inanır. Nediyordu bize 6 ay önce şimdi uyuyun 6 ay sonra uyanın Türkiye çok farklı olacak. Sıkıntıdan uyuyamadık am 6 ay sonra geldiğimiz nokta maalesef Türkiye’de onun söylediği zaman dolar 11 liraydı şimdi 17 lira oldu. Akaryakıt 11 liraydı şimdi oldu 28 lira, enflasyon o zaman yüzde 36’ydı şimdi gerçekçi olamasa da yüzde 73 görülüyorki biz uyumadık ama çok büyük tramvayla karşı karşıya kaldık. Uyuyan Nebati uyuyan bu iktidar. Hiçbir hesapları tutmadı. Şimdi Erdoğan yalanlarına bir yenisini ekledi. 2023 Şubat Mart’ta enflasyon düşecek. Ya Erdoğan Muğla’dan sana seslenelim. Allah aşkına artık Türkiye üzerinde oyun oynamaktan vazgeç, senin oyuncağın değil bu ülke. Bakanları değiştirmekle olmaz, iktidar değişecek, Erdoğan değişecek ve bu ülke işte o zaman rahat bir nefes alacak. Artık Erdoğan’ın yalanlarına da bu ülkenin karnı tok.

“BU İKTİDAR GİTMEDEN BU ÜLKEYE HUZUR GELMEZ”

Dün bir açıklama daha yaptı Venezuela’da buğday yetiştireceğiz diye. Ne oldu benim Konya Ovama, Trakya’ma benim Anadolu’ma ne oldu. Toprak mı bitti, çiftçi mi bitti. Bu akıl teslimiyetçi akıl bu ülke tarım ihracatçısı bir ülkeydi artık, tarım ithalatçısı ülke haline geldi. Bu düzen değişmek zorunda. Bu iktidar gitmeden bu ülkeye huzur gelmez.”

Bu haber toplam 326 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.