İlhan’dan “yanlış bilgi ve iddia” açıklaması

İlhan’dan “yanlış bilgi ve iddia” açıklaması

Ak Parti Köyceğiz İlçe Başkanı Mehmet İlhan, “CHP’li siyasetçi arkadaşlarımızın 2020 yılının Temmuz ayından beri gündemde tutmak istedikleri, her fırsatta Milletvekili, Belediye Meclis Üyesi sıfatıyla açıklama yapıp değerlendirme de bulundukları konu Sandras Dağı’ndaki Alfa Olivin Maden Ocağı şirketinin kapasite artırım istekleri ile alakalı yanlış bilgi ve iddiaları karşılığında açıklama yapma gereği duydum” dedi.İlhan açıklamasında...

A+A-

Ak Parti Köyceğiz İlçe Başkanı Mehmet İlhan, “CHP’li siyasetçi arkadaşlarımızın 2020 yılının Temmuz ayından beri gündemde tutmak istedikleri, her fırsatta Milletvekili, Belediye Meclis Üyesi sıfatıyla açıklama yapıp değerlendirme de bulundukları konu Sandras Dağı’ndaki Alfa Olivin Maden Ocağı şirketinin kapasite artırım istekleri ile alakalı yanlış bilgi ve iddiaları karşılığında açıklama yapma gereği duydum” dedi.

İlhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Belediye Başkanımız Sayın Kamil Ceylan 28 Ağustos 2020 de sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyurular şeklinde şu açıklamayı yaptı; ‘Gökçeovacık Göletine bitişik Alfa Maden Ocağı 2023 yılının 4. ayında süresi dolacaktır. Süresi dolunca uzatılmaması ve genişleme talebinin kabul edilmemesi ile ilgili girişimlerde bulundum. Orman Bölge Müdürlüğümüz uzatılmayacağı hakkında görüş bildirmiştir. Gökçeovacık Göletimiz ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğümüz Mesire Alanı ile ilgili proje başlatmıştır. Belediyemiz ve Orman Müdürlüğümüzün ortaklaşa çalışarak en az haftada bir kere çöpleri toplanmaktadır. Gökçeovacık Göletimizin güzelliğini bozmamak için Köyceğizliler olarak sahip çıkmaya gayret göstererek Yayla Mahallemiz ve Beyağaç arasında kalan 16 km’lik asfaltın ihalesi yapılmış olup yılsonuna kadar halkımızın hizmetine sunulacaktır.’ Bu açıklama CHP’li arkadaşlarımıza yeterli gelmedi. Yayla Mahallemizde, konuyla alakalı şirket, CHP’li arkadaşlar, çevrecilerimiz ve bizim de katıldığımız bir toplantı yapıldı. Bu toplantı daha sonra bir kere daha yapıldı.”

“PROVOKATÖR EYLEMLERDE YOKUZ”

“Ak Parti olarak bizler olayın siyasetinde değiliz, gündemde kalabilmek için yapılan provokatör eylemlerde de yokuz” diyen İlçe Başkanı İlhan, “Bizler Köyceğizliyiz, Köyceğiz’in menfaatine olan her şeyde parti ve siyaset kaygısı gütmeden konunun arkasında olacağımızdan hiçbir Köyceğizlinin şüphesi olmasın” diye konuştu.

İlhan açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu şirket 2019 yılında 16.850,47 metrekarelik maden işletme ve altyapı tesisi için müracaat yaptı Ancak Orman İşletme Müdürlüğümüzce rapor olumsuz olarak yazıldı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne 30/07/2020 tarih ve E.1522151 sayılı yazı sunuldu. Bin 902.43 hektar alanı bulunan İR:2068696 ruhsat sahası içinde Ağustos 2020 tarihinde IV. Grup maden (olivin) ocağı kapasite artırım ÇED başvuru dosyası hazırlanıp bu konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 23/10/2020 tarih ve 223 bin 612 sayılı yazısı ile ilgili şirket (Alfa-Olivin Min.Mat) tarafından yapılması planlanan IV. Grup maden ocağı kapasite artırma projesi olarak ÇED sürecinin sonlandırıldığı bildirilmiştir. Orman Genel Müdürlüğü’nün 13/01/2021 tarih ve 79432 sayılı oluru ile talep alanının mahallinde inceletilmesi sonucunda her ne kadar izinli sahaya bitişik olsa da 3 kapalı verimli devlet ormanına denk gelmesi, sahada zabıt tutulan alanların mevcut olması ve bu sahalara müdahale edilmeden çalışılmanın mümkün olmaması, izin istenen alanın Gökçeova Göleti Mesire Alanına yakınlığı da göz önüne alındığında sosyal probleme sebep olması nedenleriyle izin verilmesinde kamu yararı görülmediğinden Orman Kanununun 16. maddesinin 1. fıkrasına göre yapılan inceleme ve değerlendirmede izin verilmesi uygun görülmemiştir. Bizlerde Köyceğiz’de yaşayan insanlar olarak duyarlılığımızı sizlerle paylaşıyor aynı duyarlılığı CHP’li Belediye Meclis Üyelerimizi özel mülklerindeki çam ağaçlarına da göstermelerini diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Bu haber toplam 503 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.