İmam Hatip Lisesi öğrencileri “KARMERAT”ile  TEKNOFEST 2023’te Muğla’yı temsil etti

İmam Hatip Lisesi öğrencileri “KARMERAT”ile TEKNOFEST 2023’te Muğla’yı temsil etti

NEVAL ARSLAN // Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Tarım Teknolojileri alanında hazırladığı KARMERAT (Zeytin Karasuyunun Mermer Atıklarıyla Arıtılması ve Organik Gübre Eldesi) projesi Teknofest2023 final yarışmalarında 4’üncü oldu.

A+A-

Cumhuriyetin 100. yılında, medeniyetlerin başkenti İstanbul’da finali yapılan Türkiye’nin yerli ve milli festivali Teknofest 2023, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

18f693d1-d5eb-4b82-8fd9-a4097b16c86f.jpg

MUĞLA’DAN TEKNOFEST'E REKOR  BAŞVURU

Muğla’dan Teknofest yarışmalarına başvuru yapan takım sayısı bu sene yüzde 135 artarak 910’a yükseldi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan 13 takım finale kalarak İstanbul’da gerçekleştirilen Teknofest 2023 finallerine ve ödül törenine katıldı.

site-taslak-109.jpg

KARMERAT PROJESİ TEKNOFEST2023’TE FİNALE KALDI

TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen Tarım Teknolojileri Yarışması finallerine katılmaya hak kazanan Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Nisanur Uyar ve Berra Nazlı’nın yer aldığı KARMERAT Takımı İstanbul’da düzenlenen Teknofest2023 finallerine katılmaya hak kazandı.

Projelerini festivale katılan binlerce davetliye tanıtma şansı yakalayan öğrenciler final yarışmalarında 4’üncü oldu.

Danışmanlığını Fen Bilimleri Öğretmeni Şebnem Karacak Deren’in yaptığı, Ayşe Nil Korkmaz, Nisanur Uyar ve Berra Nazlı’nın hazırladığı “Zeytin Karasuyunun Mermer Atıklarıyla Arıtılması ve Organik Gübre Eldesi” (KARMERAT), 16’ıncı TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması’nda birinci olarak Türkiye finallerine katılmış,  Diyarbakır’da düzenlenen finallerde Türkiye ikinciliği ödülünü kazanmıştı.

Bu haber toplam 455 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.