KANSER TARAMA CİHAZI 2023’TE HİZMETTE

KANSER TARAMA CİHAZI 2023’TE HİZMETTE

HABER MERKEZİAK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir 2019 yılında Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kanser tarama cihazının kazandırıldığını ve en kısa zamanda hizmete gireceğini müjdelemişti. Açıklamanın ardından yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen cihazın hizmete girmemesi tepkilere neden oldu.Muğla İl Sağlık Müdür İskender Gencer, kanser tarama cihazının 2023 yılının ilk yarısında hizmete gireceğini söyledi.Muğla...

A+A-

HABER MERKEZİ

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir 2019 yılında Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kanser tarama cihazının kazandırıldığını ve en kısa zamanda hizmete gireceğini müjdelemişti. Açıklamanın ardından yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen cihazın hizmete girmemesi tepkilere neden oldu.

Muğla İl Sağlık Müdür İskender Gencer, kanser tarama cihazının 2023 yılının ilk yarısında hizmete gireceğini söyledi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kanser tedavisi gören youtuber Dilara Bakan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Muğla’daki tüm kanser hastalarının mağduriyetini dile getirdiği video çekerek hastaneye radyoloji cihazı talep etti.

Dilara Bakan videosunda, “Burası Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Ben 6 yıldır Muğla’da oturuyorum. İstanbul’dan buraya göç ettim. 6 yıldır da kanserle mücadele ediyorum. Şuan son evredeyim. Bu hastanede radyoterapi cihazı yok. Maalesef koyulmamış. Sağlık Bakanım biz sizden bunu talep ediyoruz. Radyoloji doktoru var. Bizi radyoterapi görmemiz için İzmir’e Bodrum’a sevk ediyorlar.  Biz çok büyük zorluklar çekiyoruz. Muğla merkezden Bodrum 2 saat sürüyor servisle. Maddi durumu olmayanlar, refakatçisi olmayanlar için çok büyük bir zorluk. Çok ağır hastalar serviste çıkaran, istifra eden hastalar vardı. Ben buraya geldiğimde 1 doktor vardı. Az hasta vardı. Şuan 3 doktor tayin oldu. Müthiş kalabalık kanser hastası var. Çok acil buraya radyoterapi cihazı, bir ekibi atarsanız çok makbule geçer. Sizden sayın bakanım, ya da beni izleyen hayırsever bir iş adamından bu hastaneye bir radyoterapi cihazı konulmasını rica ediyorum” dedi.  

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNE TEPKİ GÖSTERİLDİ

Öte yandan Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, Dilara Bakan ile görüştüğünü ve pet cihazı için çalışmaların başladığını söylediğini belirtti.

Dilara Bakan ise çektiği videoda il sağlık müdürünün kendisini aradığını belirterek, “İl Sağlık Müdürü telefon açtı. ‘Sizin için ne yapabiliriz. Özel bir isteğiniz var mı?’ dedi. Ben de ‘kendim için özel hiç bir şey istemiyorum’ dedim. Ben radyoloji cihazı için’ derken ‘tamam’ dedi lafımı keserek. ‘Radyoloji cihazı için hazırlıklar başladı. Ped cihazı koymak öyle kolay değil. Bunlar için zaman ve özel yer lazım’ dedi. Oylama hissettim açıkçası. ‘Siz onları düşünmeyin siz ne istersiniz’ dedi. ‘Ben kendime özel hiçbir şey istemem dedim. ‘Sayın bakanımız beni aradı. Sizinle ilgilenmemi, alakadar olmamı söyledi’ dedi. Ben kendim için özel hiçbir şey istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

MUĞLA’DA 2 HASTANEDE PET CİHAZI VAR

Kanser tanısı koymada kullanılan PET-CT kanser tarama cihazı Muğla Yücelen Hastanesi ve Bodrum Acı Badem Hastanesi’nde bulunuyor.

KANSER TARAMA CİHAZI 2023’TE HİZMETE GİRECEK

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre PET-CT kanser tarama cihazı için Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’nde güçlendirme çalışması yapılması sonrası cihaz hizmete girecek. Cihazın 2023 yılının ilk yarısı bitmeden kullanılmaya başlaması bekleniyor.

Aynı zamanda hastanelerin onkoloji bölümünde bulunan, kanser tedavisinde kullanılan ve hastaya X-ışını yollamak suretiyle bunu gerçekleştiren Linac cihazının da 2023 yılının ilk yarısı bitmeden hizmete açılması bekleniyor.

Bu haber toplam 676 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.