LİSE ÖĞRENCİLERİ MÜNAZARA YARIŞIYLA KAZANIMLAR ELDE EDİYOR

LİSE ÖĞRENCİLERİ MÜNAZARA YARIŞIYLA KAZANIMLAR ELDE EDİYOR

NEVAL ARSLAN // Liseler arası gerçekleştirilen münazara yarışması ile analitik düşünceyle iletişim kurma, tartışma yeteneklerinigeliştirme, planlama yapma,metot geliştirme ve empati yeteneğini geliştirme gibi kazanımlar elde ediyor.

A+A-

Muğla 75.Yıl Fen Lisesi ve Menteşe Anadolu Lisesi öğrencileri Parlamenter Stili Münazara ile okullar arası akademik ve sosyal paylaşımlarda bulunmaya devam ediyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Münazara kulübü öğrencilerinin jüri üyeliği yaparak katkıda bulunacağı münazara yarışması 75.Yıl Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Öğrencilerin münazara ile analitik düşünceyle iletişim kurması, tartışma yeteneklerinin gelişmesi, planlama yapmak, metotgeliştirmek, empati yeteneğini geliştirmek gibi kazanımlarının hedeflendiği münazarada dereceye girenler birinci ve ikinci takım Muğla 75. Yıl Fen Lisesi, üçüncü ve dördüncü takım Menteşe Anadolu Lisesi oldu.

Öğrencilerin kişisel gelişimleri açısından özgüven duygularını geliştirmek adına güzel bir etkinlik olduğunu dile getiren Menteşe Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Akif Ağır, “Seviyeli bir şekilde ve kurallar çerçevesinde yapılan münazara bizim için bir kültürdür.Hayata başka açılardan bakabilmeyi,düşüncelerimizi özgürce ifade edebilmeyi, sorunları kavga etmeden de karşı tarafı ikna ederek çözülebileceğini gösteren bir kültür.İnanıyoruz ki farklı düşüncelere saygı duyan nesiller hayata atıldıklarında daha kaliteli bir yaşamın anahtarını ellerinde tutacaklar.Okul sıralarında geliştirdikleri münazara kültürünün onlar için ne kadar büyük bir avantaj olduğunu fark edecekler.Bu bağlamda gençlerimize başarılar diliyorum, her iki okul öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 832 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.