MSKÜ eski dekanından manidar paylaşım

MSKÜ eski dekanından manidar paylaşım

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi eski dekanı ve öğretim üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz’den, Marmaris İçmeler’de çıkan orman yangını hakkında manidar paylaşım geldi. Yaklaşık 100 hektar ormanlık alanın kül olduğu ve yangın söndürme işçisi Görkem Hasdemir’in alevlerden kaçamayarak şehit olduğu olayla ilgili paylaşım yapan Açıkgöz, “Bu dünya böyledir işte. Denizde serinleyip safa sürenlerin yanında bir...

A+A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi eski dekanı ve öğretim üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz’den, Marmaris İçmeler’de çıkan orman yangını hakkında manidar paylaşım geldi. Yaklaşık 100 hektar ormanlık alanın kül olduğu ve yangın söndürme işçisi Görkem Hasdemir’in alevlerden kaçamayarak şehit olduğu olayla ilgili paylaşım yapan Açıkgöz, “Bu dünya böyledir işte. Denizde serinleyip safa sürenlerin yanında bir genç yangın söndürme işçisi yanarak can verir. Ah Görkem ah! Söndürmeye çalıştığın ormanda yarın kat kat binalar yükselir ve o insanlar senin cayır cayır yanmana inat serin sularda kulaç atarsa şaşırmam. Mekanın cennet olsun sevgili kardeşim. Sen zaten bu dünyada cehennemi yaşadın… Allah sevenlerinin başını sağaltsın.” ifadelerini kullandı.
BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA: ALLAH’A HAVALE EDİYORUM
Yangınla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris'teki yangının ardından ortaya atılan çirkin iddialarla ilgili "Buraya otel yapılacak' gibi söylemler var. Bunları söyleyenlerin hepsini bir şehidimizin olduğu bugün Allah'a havale ediyorum” şeklinde konuştu.
Bakan Pakdemirli, Bakanlığın Yangın Yönetim Merkezi'nde, Marmaris İçmeler’de çıkan yangına ilişkin bilgi verdi.
Yangında bir personelin şehit olduğunu belirten Pakdemirli, "Maalesef Marmaris yangınından üzücü bir haber aldık. Bir şehidimiz var. Görkem Hasdemir kardeşimiz, 35 yaşlarında. Görkem kardeşimizle beraber bugüne kadar 119 orman şehidi vermiş olmuş” diye konuştu.
BAKAN PAKDEMİRLİ ŞEHİDİN CENAZESİNE KATILACAK
Pakdemirli, yarın orman şehidi Hasdemir’in cenaze törenine katılacak. Bakan Pakdemirli’nin, yarın ki Muğla programı şöyle: 12.00 - 12.30 Dalaman Havalimanı – Köyceğiz. 13.00 - 14.00 Şehit Yangın işçisi Görkem Hasdemir’in cenaze merasimi.

Bu haber toplam 297 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.