ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER MÜFTÜLÜĞÜN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER MÜFTÜLÜĞÜN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Muğla İl Müftülüğünce Şehit aileleri ve gazilere iftar programı düzenlendi.

A+A-

Menteşe Öğretmenevinde Muğla İl Müftülüğü tarafından Şehit aileleri ve gazilere iftar programı gerçekleştirildi.

Programa Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen ile Şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Ezan-ı Şerif okunarak, dua edildi.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, “İftar sevincimize katkı verdiğinizden dolayı şahsım ve kurumum adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bizim en büyük güzümüz ve imtihanımız gerektiğinde inancı, vatanı ve değerleri uğruna şehit olmayı şeref sanan imanımızdır. Bu vesileyle rabbimiz bütün şehitlerimizin şahadetini ve gazilerimizin fedakârlığını kabul eylesin. Onları kendimizin en yüksek mertebesiyle mükafatlandırsın. Bugün peygamberimizin temenni ettiği mertebeye ulaşan ve inşallah ahirette imreneceği makamlara kavuşan şehitlerimizin ve ahirete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyoruz. Şehit ailesi olmak, gazi olmak, değerleri uğruna canını feda edecek bir evlada sahip olmak hem dünyada hem de ahirette büyük bir onurdur. Böyle asil evlatlar yetiştirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Rabbim sizi şehitlerinizle beraber Cennet’te peygamber efendimize komşu eylesin inşallah. Rabbim hainlere fırsat vermesin, birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi, İstiklal ve Cumhuriyet’imizi, dostluk ve muhabbetimizi daim ve baki eylesin” ifadelerine yer verdi.

Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen ise emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, misafir olarak programda bulunmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İftar programı fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.