81 İL 81 ZİRVE PROJESİNDE 47. DURAĞI MUĞLA "PROJENİN TEK KADIN DAĞCISI"

NEVAL ARSLANAmatör dağcı Melek Kıyı Aydın, Türkiye'deki 81 ilin en yüksek zirvesine tırmanarak, "Anadolu Parsı" unvanı almak için 47’inci tırmanışını Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Sandras Dağı’nda gerçekleştirdi.Dağcı Aydın’ın rehberliğini Zirve Dağcılık Muğla Şube üyelerinden Coşkun Aktaş, Nursel Ölmez, Fikret İrez ve Ramazan Ferek yaptı.50 yaşındaki amatör dağcı Aydın, Köyceğiz Sandras Dağı’nın zirvesine ayak...

NEVAL ARSLAN

Amatör dağcı Melek Kıyı Aydın, Türkiye'deki 81 ilin en yüksek zirvesine tırmanarak, "Anadolu Parsı" unvanı almak için 47’inci tırmanışını Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Sandras Dağı’nda gerçekleştirdi.

Dağcı Aydın’ın rehberliğini Zirve Dağcılık Muğla Şube üyelerinden Coşkun Aktaş, Nursel Ölmez, Fikret İrez ve Ramazan Ferek yaptı.

50 yaşındaki amatör dağcı Aydın, Köyceğiz Sandras Dağı’nın zirvesine ayak basarak, 47. il zirvesini tamamladı. Zirveye ulaşıp, Türk Bayrağını açan sporcu Aydın, “Her şey, bir ideali gerçekleştirmek için, bir ideal uğruna yaşamak için.” dedi.

Melek Kıyı Aydın 81 İlde 81 Zirve Anadolu Parsı Projesi kapsamında 47’inci il zirvesini gerçekleştirmek için Muğla’ya geldi. Muğla’da Afet Dayanışma ve Arama Kurtarma Derneği’nin basın ile buluşma kahvaltısına katılan dağcı Aydın, ardından Ulusal bir TV’de yayınlanacak yemek programına katıldı.

“KADINLARA VE GENÇLERE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM”

Zirve tırmanışının öncesinde gazetemize konuşan Amatör dağcı Melek Kıyı Aydın, dağcılık serüvenini şöyle anlattı:

“Bursa’da yaşıyorum. Ayak İzi Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü kurucusuyum. Branş olarak başka eğitimlerde veriyoruz. 2014 yılında orada başladık. 2015 yılında resmileştik. O zamandan bu yana dağcılık gibi doğa sporları gelişerek, üzerine koyarak devam ediyor. Yaklaşık 10 yıldır dağcılık sporunu yapıyorum. 6 yıldır sadece zirve yapıyorum. 81 İlde 81 Zirve Anadolu Parsı Projesini Türkiye’de yürüten tek kadın sporcuyum. Kadınlara ve gençlerimize örnek olmak istiyorum.”

Yürüyüşlerin kendisine artık yetmediğini, zirvelerin daha çok çektiğini dile getiren sporcu Aydın, “Doğudaki bütün zirveleri yaptım. Hakkari’den tutun, Ağrı’ya kadar hepsini yaptım. Şimdi zirveleri az olanları toparlıyorum. Muğla’ya ailecek kamp yapmaya gelmiştik. O da bir etkinlik kapsamında olan bir tatildi. Bu sefer Köyceğiz Sandras zirvesine ayak basarak, 47. il zirvemi yapacağım. Hedefime bir adım daha yaklaşıp, Ay-Yıldızlı bayrağımızı Sandras'ın zirvesinde açmayı hedefliyorum. Her şey, bir ideali gerçekleştirmek için, bir ideal uğruna yaşamak için.” dedi.

En büyük destekçisinin eşi olduğunu söyleyen dağcı Aydın,”Biliyorsunuz ki Türkiye’de kadınlara sponsor olmuyorlar. Eşim hem maddi anlamda hem de manevi anlamda destekçim. 2 çocuğum var, üniversite okuyorlar. Onlar okuyor, babamız çalışıyor ben de yaklaşık 5-6 yıldır ideallerimi gerçekleştirmeye çalışıyorum. Eşim araba kullanmasını hiç sevmezdi, yıllarca onun şoförlüğünü yaptım. Çocuklarımla ilgilendim. Ev hanımıydım. Doğa yürüyüşlerini çok severdim. Doğa yürüyüşü ve Pazar günü etkinlikleri beni kesmiyordu. Ailemde farkındaydı. Eşim ve çocuklarım en büyük destekçim oldu ve yaklaşık 10 yıl önce Ayak İzi Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü ile resmi bir şekilde adım attım. Şimdi de zirve yapıyorum. Evde oturan bir kadın olamadım. Bir de Karadeniz kızı olunca doğa beni çekti. Şimdi de dağlar, ardından da gözümü zirveye diktim.

“HEDEFİM HER ZİRVEDE TÜRK BAYRAĞINI AÇMAK”

Amatör dağcı Aydın şöyle devam etti:

Ardından 81 İlde 81 Zirve Anadolu Parsı Projesi’nin tek kadın dağcıyım. 46 tane zirvemi tamamladım. Muğla’da da 47’incisini tamamlayacağım. Hedefim tüm zirvelere çıkarak, Türk Bayrağımızı açmak ve en büyük amacım gençlere örnek olmak. Çevremdeki tüm kadınlara anlatıyorum. Elimden geldiğince sponsorda olmaya çalışıyorum. İstiyorum ki kadınlar evde oturmasınlar. Türkiye’nin her yerinden çevre ediniyorsunuz. O şehre gittiğinizde bir bardak çayını içeceğiniz sporcu arkadaşlarınız oluyor. Bakın Muğla’ya zirve yapmaya geldim ama hiçbir şekilde yabancılık çekmiyorum.” diye konuştu.

Genel Haberleri

ÖREN MAHALLESİ MODERN ALTYAPIYA KAVUŞACAK
BAŞKAN ÖZER’DEN UKOME TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMASI
SANAL ALEMDE AHLAKİ İLKELER
ELEKTRİK HATLARININ YERALTINA ALINMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI
SIFIR ATIK MERKEZİ’NİN KURULUM ÇALIŞMALARI BAŞLADI