TÜRK MUTFAĞI 13 İLÇEDE TANITILACAK

TÜRK MUTFAĞI 13 İLÇEDE TANITILACAK

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftasında yapılacak olan etkinliklerin görüşüldüğü İl Tanıtım ve Geliştirme Yürütme Kurulu Toplantısı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinesinde Vali Orhan Tavlı başkanlığında Ula’da yapıldı. Vali Tavlı, 13 ilçede hazırlıkların başladığını ifade ederek, katılımcılarla fikir alışverişinde bulundu.

A+A-

Muğla’da, zengin mutfak mirasına sahip çıkılması ve Türk Mutfağının hak ettiği yere gelmesi ile ilgili 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftasında yapılacak faaliyetlerin görüşüldüğü İl Tanıtım ve Geliştirme Yürütme Kurulu Toplantısı Vali Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Ula’da Nazar Etçim Restoran’da gerçekleştirilen toplantıda, “7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi”, Yatağan açık Hava Amfi Tiyatro, Kaya Köstepen Stadyumu, Stratonikeia ve Lagina Antik kentlerinde yapılması planlanan “Yatağan Uluslararası Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali, “Ortaca Su Sporları Merkezi”, Köyceğiz’de “Slow Sports Fest” ve Haziran sonunda Köyceğiz’den Bodrum’a antik kentlerin içinde yer aldığı bisiklet turnuvası talepleri ele alındı.

Toplantıya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Vali Yardımcıları Mehmet Suphi Olcay, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, turizmciler ve gastronomi dernekleri temsilcileri ile çeşitli sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Orhan Tavlı, Türk Mutfağı Haftası için 13 ilçede hazırlıkların başladığını, haftanın açılış günü 13 ilçede eş zamanlı etkinlikler düzenleneceğini ve her ilçenin hafta boyunca belirli günlerde çeşitli etkinlikler yapılacağını aktardı.

“YÖRESEL LEZZETLERİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Vali Tavlı, Muğla’nın ve ülkenin yemek kültürünün yerli ve yabancı misafirlere tanıtılması konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, yöresel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması ve markalaşmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Çalışmalar ile Muğla’nın dört mevsim turizm hedefine emin adımlarla ilerlediğini ve turizm çeşitliliğinde ülkenin en önde gelen şehri olduğunu vurgulayan Tavlı, deniz-kum-güneş gibi klasik tatil anlayışının yanında bir şehrin mutfak kültürünü tanımak, tarihi dokusunu keşfetmek ve şehir ile bütünleşen mutfak unsurlarını deneyimleme gibi nedenlerle gastronomi turizminin, doğa turizmi, spor turizmi, yat turizmi, eko turizm ve agro turizm gibi alternatif turizm çeşitleriyle birlikte daha fazla tercih edildiğini söyledi.

Muğla mutfağının olağanüstü zenginlikte olduğuna dikkati çeken Tavlı, bugüne kadar Muğla mutfağını tanıtarak bu zenginliği ortaya koymak için yapılan çalışmaların daha ileriye taşınacağını ifade ederek, “Muğla çok zengin bir gastronomi kültürüne sahip ve bunun tanıtımı noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların koordinasyonunun sağlanması amacıyla Muğla Gastronomi Buluşmaları düzenleniyor. Ortak akıl ve kolektif hareketle yapılacak çalışmalarla turizmin yükselen yıldızı Muğla gastronomi alanında da hak ettiği yere gelecek.” dedi.

“TÜRK MUTFAĞI HAFTAMIZI DOLU DOLU KUTLAYACAĞIZ”

Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl de Türk Mutfağı Haftasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde her yıl 21-27 Mayıs’ta kutlanacağını ifade etti.

Haftayı dolu dolu etkinliklerle geçireceklerini söyleyen İl Müdürü Bingöl, “Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türk Mutfağı Haftasını kararlaştırmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde her yıl bu tarihleri kutlayacağız. Bu konuda çalışmalarımıza başladık. Toplantılarımız devam ediyor. İlçe ilçe ayrı bir etkinlik düzenlemek için toplantılar yapıyoruz. Daha sonra her ilçemizde Türk Mutfağı Haftamızı dolu dolu kutlayacağız. Aldığımız kararları otellerimize sunacağız. O hafta boyunca Türk Mutfağının güzel yemeklerini stantlarında sunmaları için karar aldık. Menteşe’mizde de yoğun bir kutlama yapacağız. Kaymakamlarımız bu konuda çalışmaları yapıyorlar” dedi.

Daha sonra katılımcılara, öğle yemeğinde başta Coğrafi İşaret sahibi Muğla Tarhanası olmak üzere Muğla Keşkeği, İçli Pilav, Muğla Kebabı ve tatlı olarak da Muğla Zerdesi ikram edildi.

 

Bu haber toplam 458 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.