“SAĞLAM AĞAÇLARIN KESİLMESİ İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

“SAĞLAM AĞAÇLARIN KESİLMESİ İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

OBM’DEN AÇIKLAMA:Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, yaz aylarında orman yangınlarının yaşandığı Mazı Mahallesinde Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yanan alanlarda başlatılan temizlik çalışmalarına tepki göstererek, sağlam ağaçların kesildiğine dair açıklama yapmıştı.Konuyla ilgili Muğla Orman Bölge Müdürlüğü açıklama yaparak, yangından zarar gören alanlarda üretim işlerinin devam ettiği...

A+A-

OBM’DEN AÇIKLAMA:

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, yaz aylarında orman yangınlarının yaşandığı Mazı Mahallesinde Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yanan alanlarda başlatılan temizlik çalışmalarına tepki göstererek, sağlam ağaçların kesildiğine dair açıklama yapmıştı.

Konuyla ilgili Muğla Orman Bölge Müdürlüğü açıklama yaparak, yangından zarar gören alanlarda üretim işlerinin devam ettiği belirtildi. Yapılan açıklamada, sağlam ağaçların kesilmesi iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Mumcular Orman İşletme Şefliği 317 ve 318 nolu bölmeleri 31.07.2021 tarihinde çıkan orman yangınında zarar görmüştür. Bu bölmelerde yangın, örtü ve tepe yangını olarak etkili olmuştur. Bölmelerin tepe yangını olan kısımlarında ağaçlar tamamen yanmış, örtü yangını olan kısımlarında ise diri ve ölü örtü yanmış ve ağaçların gövdelerine de zarar vermiştir. 317 ve 318 nolu bölmelerde üretim işlerine başlanmış ve halen devam etmektedir.”

“TEPE KISIMLARI YEŞİL OLAN AĞAÇ KESİMİNE RASTLANILMAMIŞTIR”

Açıklamanın devamı ise şu şekilde:

“Bu bölmelerde üretim çalışmaları devam ederken örtü yangını olarak zarar gören tepe kısımları yeşil olan ağaçlarda kabuk böceği zararlısı tespit edilmiş ve Mumcular Şefliğince zararlıyı duyurma raporu tanzim edilerek feromonlar asılmıştır. Yeşil ağaçların kesildiği şikâyeti üzerine 11.02.2022 tarihinde Mazı köy kahvesinde, köy muhtarının ve vatandaşların katıldığı bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Ayrıca örtü yangını geçirmiş gövdeleri yanmış ancak tepe kısımları yeşil olup kesilmeyecek ağaçlar Mumcular Şefliği çalışanları tarafından sprey boya ile işaretlenmiştir. 03.03.2022 tarihinde yapılan kontrolde 317 ve 318 nolu bölmelerde gövdeleri yanmış, tepe kısımları yeşil olan ağaç kesimine rastlanılmamıştır.  Haberde bahsedildiği gibi sağlam ağaçların kesilmesi iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.”

Bu haber toplam 574 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.